Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-5) - Khoerul WEB

Rabu, 16 Mei 2018

Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-5)

Melanjutkan tulisan Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 bagian ke-4 (soal nomor 46-60), essay bagian kelima berisikan materi yang sama dengan soal PG B.inggris kelas 10 semester 2 bagian ke-9 dan bagian ke-10, yaitu tentang Narrative Text. Untuk essay b.Inggris kelima ini, soal dimulai dari nomor 61.

Fill in the blanks with the right answer!

61. Gita aksed me, “Where do you go?”
Gita asked me....
Jawaban: where I went

62. The instructions were very complicated. They could have been....
Jawaban: more simple

63. The story of Loro Jonggrang belongs to....
Jawaban: narrative

64. “My Brother Nino” is a title example of....
Jawaban: desciptive

65. Your work isn’t very good. I’m sure you can do....
Jawaban: better

66. Yesterday the temperature was nine degrees. Today it’s only six degrees.
It’s ..... today than it was yesterday
Jawaban: colder

67. Adam asked me who she was.
Adam asked me, “....?”
Jawaban: who is she

68. You were a bit depressed yesterday but you look....today
Jawaban: more relax

69. Fable, classic tale, folktale, and adventure story belong to .... stories.
Jawaban: narrative

70. Ria asked me, “where do you live?”
Ria asked me....
Jawaban: where I lived

Answer the following questions!

71. Make a descriptive text about a person you know!
Jawaban:
When I was child, I studied in SD Joglo Jakarta. One day my teacher asked me to describe my family. Then I recounted my little brother to all my freinds in front of the class.
“I have a little brother.”
“His name is Dicky.”
“He is 2 years old.”
“He has a black curly hair.”
“It’s very funny when he’s smilling, because his eyes are small.”
“He can only say words like “papa” and “mama” because he is just 2 years old this month.”
“I love my little brother and I always play with him everyday at home.”

72. Make two dialogues about reported speech then change into direct speech!
Jawaban:
Direct Speech
- Kirana said, “I like the story”
Reported speech (Indirect Speech)
- Kirana said that he liked the story

Contoh lainnya:
- Kirana said, “I will go to Jakarta.”
- Ilham said that he would go to Medan

73. What is narrative text?
Jawaban: A narrative is a story that is created in a constructive format (written, spoken, poetry, prose, images, song, theater, or dance) that describes a sequence of fictional or nonfictional events.

74. Read the situations, then complete the sentences, use a comparative from (-er or more ....)!
a. You can buy magazine or newspaper
The magazine is 10.000 rupiahs
The newspaper is 3.500 rupiahs
The magazine....
b. We were very busy at work today
We’re not very busy at work yesterday
We....
Jawaban:
a. The magazine is more expensive than the newspaper
b. We were busier today than yesterday

75. Make two senteces using comparative!
Jawaban:
- It’s cheaper to go by car than by train
- Going by train is more expensive than going by car

Lanjut ke soal nomor 76-90 => Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-6)
Comments


EmoticonEmoticon

close