Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Essay (Part-3) - Khoerul WEB

Jumat, 21 September 2018

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Essay (Part-3)

Berisikan materi yang sama dengan soal PG B.Inggris kelas 10 semester 1 bagian ke-4, soal essay bagian ke-3 yang sedang Anda baca ini, merupakan tulisan lanjutan Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Essay bagian kedua (soal nomor 16-35) dengan materi bahasan yang berbeda, dan untuk essay bagian ketiga dimulai dari soal nomor 36.

36. Complete this crossword by writing the past tense form from the words below!




Across:
1. Awake (Awoke)
3. Make (Made)
4. Wring (Wrung)
7. Show (Showed)
9. Drive (Drove)

Down:
1. Eat (Ate)
2. Know (Knew)
3. Mislead (Misled)
5. Ride (Rode)
6. Give (Gave)
8. Win (Won)

37. Read the text below. Then, choose T for the true statements and F for the false statements!

Olive Oil
The olive three is a symbol of peace. Olive oil is famous for goodness and purity. Olive groves are thousands of years old. Some olive groves in Greece and Italy are at least 4,500 years old. Olive trees live for hundreds of years. There are many myths and legends about olive trees.
Olives were important to many ancient civilizations. From paintings in tombs that are thousands of years old, we learn how the ancient Egyptians made olive oil. Historians found olive seeds that are 8,000 years old in a place in Spain.
The Greeks linked the olive to the idea of wisdom as well as wealth. The goddess Athena holds an olive branch. This shows her offering peace and plenty. The city of Athens owed its start to the olive. Athena created the soil for the city by striking the ground with her bow. An olive grew out of the ground at the spot. Athens always had food and shade from that time on. Today, the olive tree is the national symbol of Greece.
The making of olive oil has not changed since ancient times. Most olive farmers are proud of the way they make their oil. Olives are either green or black. But the oil is always a golden green. Farmers wash the Olives they harvest. They then crush the olives between stones. This makes a thick paste. They press this paste to squeeze out the oil. They then filter the oil. Olive oil stays good for a very long time. The best oil is very expensive to buy.

Statement:
1. The olive tree is a symbol of war. ( …. )
Answer: F
2. Olive trees live for hundreds of years. ( …. )
Answer: T
3. They city of Athens began because of the olive tree. ( …. )
Answer: T
4. The olive tree is the national symbol of Turkey. ( …. )
Answer: F
5. Olives are always green. ( …. )
Answer: F
6. Olive oil is always a golden green. ( …. )
Answer: T
7. Olive oil does not stay good for a very long time. ( …. )
Answer: F
8. The making of olive oil hasn’t changed since ancient times. ( …. )
Answer: T
9. Olive oil is the symbol of Greece. ( …. )
Answer: T
10. Athena described olive oil as a golden green. ( …. )
Answer: F

Lanjut ke soal Penilaian Akhir Semester Satu => Latihan Soal PAS Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 K13 
Comments


EmoticonEmoticon

close